Tre personer fick kasta sig i vattnet när deras båt började brinna. Alla tre har räddats ur vattnet av privatpersoner i andra fritidsbåtar. Foto: André Tajti/pics4news.se

Båt i brand utanför Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En båt började på söndagseftermiddagen brinna utanför Landskrona. Tre personer befann sig på båten och blev räddade av andra fritidsbåtar. En av de tre båtresenärerna fördes till sjukhus efter händelsen.

Klockan 17.40 larmas polis och räddningstjänst om att en båt brinner cirka 200 meter ifrån stranden vid Citadellet i Landskrona.

– Det är en fritidsbåt som börjat brinna. Personerna som befann sig i båten har blivit uppplockade av andra fritidsbåtar. Det ska vara tre personer det rör sig om. Deras skadeläget är i nuläget oklart, men det är två ambulanser på plats där nu, sade Mia Lorén, teamledare SOS alarm vid 18-tiden.

Landskrona

De tre personerna är omhändertagna vid hamnen för kontroll av ambulanspersonal.

– Branden är förmodligen släckt nu, säger Lars Anderberg, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Den eldhärjade fritidsbåten uppgavs efter händelsen ligga vid Gråen, den konstgjorda ön utanför Landskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskrona

Mer i ämnet