Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjuksköterskorna på plats på Vallåkraträffen hade svårt att locka folk in i vaccineringstältet. Foto: Petra Hultman/SVT

Svagt intresse för vaccinering på Vallåkraträffen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen drog Vallåkraträffen i gång i Helsingborg, en bilträff som tidigare år lockat tusentals bilentusiaster. Nytt för i år är att besökare som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19 nu kan göra det på plats under helgen.

Tätorten Vallåkra utanför Helsingborg står varje år värd för en av Nordens största bilträffar. Hit kommer entusiasterna med sina ombyggda, stylade eller originalrenoverade bilar.

På grund av pandemin fick bilträffen ställas in förra året. Men i år är de tillbaka och denna gång med ett nytt koncept. I ett tält innanför huvudéntren på Enoch Thulins Flygplats erbjuds besökare drop in-vaccinering mot covid-19.

Hade hoppats på kö

Vaccineringen utförs av MACC Scandinavia på uppdrag av Region Skåne.

– Vi ser tendenser på att skånska män är dåligt vaccinerade. Tittar man på besökarna här så är det övervägande skånska män, så när Region Skåne frågade oss om vi kunde komma och vaccinera så behövde jag inte fundera länge, säger Kenneth Kronohage på MACC Scandinavia.

Kenneth Kronohage hade hoppats att det skulle bli kö utanför vaccinationstältet.

– Tyvärr är det fortfarande en väldigt stor besvikelse. Vi har bara vaccinerat 13 personer de första tre timmarna vi har varit här, säger han.

Se vad några av besökarna tyckte i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer