Scalabiografen i Båstad startar ”Jukeboxbio”, nu kan salongen hyras för privata visningar. Foto: Privat

Många avbokningar efter corona – nu kan biosalongen i Båstad hyras privat

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera avbokningar med anledning av coronaviruset, bestämde sig ägaren för Scalabiograf i Båstad att starta ”Jukeboxbio”, ett sätt för personer att hyra hela salongen för privat visning.

– Det känns roligt att kunna erbjuda folk någonting så att de intebara stannar hemma, säger ägaren Hannes Gerhard.

På fredag kör man den första privata visningen. Idén kom Hannes på för en vecka sedan när han skulle på en teaterföreställning med sina barn.

– Det kändes lite olustigt, även om vi och alla andra var friska. Det räcker att någon börjar hosta i publiken så blir man sådär misstänksam. Jag tänkte om man skulle gå med ett gäng där alla känner varandra då skulle det kännas mycket mer avslappnat och det var så idén föddes, säger Hannes Gerhard.

Avbokade biljetter efter Corona

Förra veckan började folk avboka sina biljetter vilket har gjort att flera visningar har ställts in.

– Siffrorna sjönk radikalt. Det gick från 40-50 personer på en visning till sju på en dag och det känns jättesorligt. Jag har lagt ned hela min själ i verksamheten och jag såg hur flera biografer bara stängde ned, jag kände att jag inte kunde göra det.

”Jukeboxbio” går ut på att man hör av sig till biografen, beställer en dag och tid samt väljer en film från bions två prisklassgrupper.

– Det här gör vi för att personalen inte ska gå arbetslös och att bion ändå hålls igång. Jag ville också att folk ska ha råd med det så jag försöker sätta ett så lågt pris som möjligt, säger Hannes Gerhard.

Många avbokningar på Scalabiografen i Båstad efter coronautbrottet. Foto: Privat

Noga med hygien

Hur ska ni minska smittspridningen?

– Vi kommer att vara noga med hygienen. Efter varje privat visning kommer vi att desinfektera, vädra och torka av alla ytor där folk kan ha tagit på. Det kommer inte heller att ske någon fysisk kontakt mellan personal och besökare. Vi kommer inte att ta kontanter och godis kommer att säljas i väl tillslutna förpackningar så vi kommer alltså inte att sälja popcorn.

Fick applåder

Biografen har fått positiva reaktioner efter beslutet om privata visningar. Inom loppet av två timmar hade inlägget på Facebook setts av 10 000 människor, delats flera hundra gånger och fått många kommentarer.

– Min kollega jobbade den dagen och berättade att folk ringde hela tiden och applåderade vårt initiativ. Jag har också hört nu att flera biografer ska ska köra liknande, säger Hannes Gerhard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.