Enligt Michael Bell som bor på väg 1212 så går det inte ta kurvorna i 70 km/h. Foto: Firas Razak

Boende vid väg 1212 utanför Klippan: ”Jag är orolig för min dotter”

Uppdaterad
Publicerad

Väg 1212 utanför Klippan är en av de osäkra vägarna som SVT har tittat närmare på. Vid vägen bor Michael Bell och han känner en oro för sitt barn och sina djur när de är i närheten av vägen.

SVT har granskat 119 vägar i Skåne. Av de vägarna är det väg 790 och väg 1212 som enligt SVT har de osäkraste kurvorna. Michael Bell och hans familj bor längs väg 1212.

– Jag är orolig för min tvååriga dotter och mina djur. Vi hade två katter som blev överkörda utanför oss för några år sedan, säger han.

Svårt att sänka hastigheten

SVT har granskat mindre vägar i hela landet med kurvor som är svåra att köra i, i den tillåtna hastigheten. Det kan bland annat handla om tvära kurvor som kommer plötsligt och är svåra att hinna uppfatta i mörker och dålig sikt.

De senaste fem åren har det skett 11 olyckor på väg 1212. Men Trafikverket menar att det är upp till föraren att anpassa hastigheten och kommer inte sänka hastigheterna på små vägar som den här.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Man klarar inte att ta en kurva i sjuttio här. Sedan är vägen sliten och behöver kollas igenom av den anledningen också, säger Michael Bell.

Värt att bo kvar

Enligt Michael Bell  är det fortfarande värt att bo kvar nära vägen, även om han känner en oro.

– Vi gillar att bo landet, det är bara tråkigt att man ska ha detta som problem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.