Julgalan i Helsingborg hölls i tältet ”Pink galaxy”. Foto: Niklas Lyden

Bolagen bakom Julgalan i konkurs

Publicerad

De tre bolagen bakom den kritiserade Julgalan har begärts i konkurs. Underleverantörer och missnöjda gäster riskerar därmed att bli utan ersättning.

Så sent som för en månad sedan fanns ambitionen att rekonstruera två av bolagen så att fordringsägarna skulle få ut en del av sina pengar.

Rekonstruktören bedömde då att det fanns goda chanser att nå ett överskott på c:a 6 miljoner kronor, men den bilden ändrades.

– Under bokslutsarbetet pekade det istället mot ett nollresultat och då avbröts rekontruktionen, säger advokat Ulf Blommé, som nu har utsetts till konkursförvaltare för de tre bolagen.

Det var bolagen Eventclub 724 AB, Eventclub Sverige AB och Eventclub 15 AB som låg bakom Julgalan i Helsingborg förra året.

Bolagen begärde sig i konkurs på egen begäran under den gångna veckan. Därför vet konkursförvaltaren ännu inte vad fordringsägarna kan hoppas på.

– Det är för tidigt att säga, säger Ulf Blommé till SVT Nyheter Skåne.

Bland de sin inte har fått betalt finns Helsingborgs bryggeri med en fordran på 800 000 kr cirka 250 personer som skötte serveringen på galan och Helsingborgs Arena som har ett gammalt krav på 2,5 miljoner kr från 2014 års julgala, skriver Helsingborgs Dagblad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer