Man och kvinna flydde till taket efter misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen började det brinna inne i en takvåning i ett flerfamiljshus i Helsingborg. Två personer som hade flytt upp till taket räddades med hjälp av räddningstjänstens höjdfordon. Polisen misstänker mordbrand.

Två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, flydde upp till ett tak efter att det hade börjat brinna i en takvåning i Helsingborg. 

– Det hade börjat brinna i anslutning till ytterdörren. Räddningstjänsten fick ner personerna med hjälp av höjdfordon, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– I detta fallet är uppfattningen att det brinner i anslutning till ytterdörren, och vi kan inte utesluta att branden är anlagd, säger Rickard Lundqvist.

En person gripen

-Senare under dagen grep vi en man för mordbrand. Detta gjorde i en annan del av staden, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning.

Larmet om branden ska ha kommit in vid 14.00-tiden på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.