Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera byggnader, däribland boningshuset, brann ner på en gård utanför Landskrona under torsdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig brand på gård utanför Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om branden utanför Landskrona kom in strax före klockan fyra på torsdagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det redan genom taket på ladan.

– Branden har spridit sig över till boningshuset. Så tyvärr kommer både ladugården och boningshuset att brinna ner, sa Mattias Andersson, larmbefäl på räddningstjänsten Syd.

Enligt honom ska ingen person ha kommit till skada.

– Nu försöker vi rädda så mycket lösöre som möjligt.

Insatsen kommer pågå i timmar

Han berättade att 15 enheter var på plats från flera kommuner. Även ägaren till gården var på plats.

– Prognosen är att vi kommer att vara kvar där i timmar, sa Mattias Andersson.

Strax innan halv åtta på kvällen meddelande räddningstjänsten att de skickat hem de flesta enheterna. Personal stannar kvar under natten för att bevaka att branden inte blossar upp igen.

– Det här är en brand utan misstanke om brott, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisensledningscentral på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten lämnade brandplatsen vid halvåttatiden på fredagsmorgonen.

– Vi har haft bevakning under hela natten men nu ska det vara helt släckt, säger Mats Streer, inre befäl Räddningstjänsten Syd.

Saktar ner trafiken på motorvägen

Branden fick polisen att gå ut med en uppmaning på sin hemsida. De märkte att många trafikanter på E6 saktade ner för att titta på branden. Polisen uppmanade alla trafikanter att fokusera på sin körning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer