En död i villabrand i Höganäs

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredag utbröt i en villa i Väsby utanför Höganäs. Räddningstjänsten lyckades inte begränsa elden utan villan är att betrakta som totalförstörd. Polisen har fortfarande inte fått kontakt med ägaren.

En person hittades under dagen död i huset.

– Personen har ännu inte kunnat identifieras, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades om branden klockan 03.18. Branden var då fullt utvecklad.

Allt tyder på att branden började i källaren.

På fredagsmorgonen brann huset fortfarande så mycket att polisens tekniska undersökning inte kunde sätta igång. Därför är det ännu oklart vad som startade eldsvådan. Så här långt rubriceras händelsen som mordbrand.

– Det råder rasrisk på platsen så den tekniska undersökningen är svårgenomförd, säger Filip Annas.

Boende fick lämna

Flera intilliggande villor fick evakuera.

– Det var en kraftig rökutveckling och villor som låg mitt i röken fick evakueras, sa Christer Haraldson, inre befäl på räddningstjänsten.

Under morgonen uppmanade räddningstjänsten i Höganäs allmänheten att stanna inomhus och stänga dörrar och fönster. Först vid 08-tiden skrev Höganäs kommun på sin facebook att det inte längre var nödvändigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.