Foto: Stina Sandström

Tyst minut för avliden brandman

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13 på fredagen hedrades minnet av den brandman som avled efter en räddningsinsats i tisdags.

På samtliga brandstationer i nordvästra Skåne och på flera håll runt om i Sverige halades flaggan till halv stång och personalen samlades till en tyst minut

Särskilt känslosamt blev det naturligtvis i Örkelljunga där den avlidne var stationerad. Alla hans arbetskamrater var samlade.

– Det här är en tung dag för oss alla, våra tankar går inte minst till de anhöriga, sa Jonathan Sjöberg operativ chef för räddningstjänsten Nordvästra Skåne.

Brandmannen fick livshotande skador och vårdades på sjukhus i Lund från tisdagkvällen. Skadorna fick han under en insats på E:4an norr om Örkelljunga. En vajer som var fäst vid mitträcket på vägen lossnade och träffade brandmannen i bröstet. En utredning om hur lyckan kunde hända pågår.

– Vi är alla mycket berörda av vår kollegas död. Våra tankar och vårt stöd går till brandmannens familj, anhöriga och vänner, säger Christer Ängehov, förbundsdirektör vid räddningstjänstförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.