Det aktuella brunnslocket innan avspärrningarna kom på plats. Foto: Helsingborgs stad

Två personer trillade ner i brunn i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett brunnslock på Södergatan i Helsingborg gav plötsligt vika. Två förbipasserande trillade rakt ner i brunnen och skadades.

Det var på tisdagsförmiddagen som ett gammalt brunnslock på cykelvägen på Södergatan i Helsingborg plötsligt gav vika för två förbipasserande.

Enligt Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA,  i Helsingborg ska de skadade ha fått skrapsår och bulor på benen.

– Vi beklagar verkligen det som har hänt. Det är ovanligt att brunnslock ger vika på detta sätt, säger AnnaKarin Johansson, chef för avdelning Kundnära tjänster på NSVA, i ett pressmeddelande.

Var 80 år gammalt

I regel har NSVA inget återkommande underhåll på brunnslock, men däremot en rutin att kontrollera dem när ventilerna kollas vartannat år.

Brunnslocket ifråga var 80 år gammalt och har nötts under årens gång. Brunnen var dock inte mer än 60 centimeter djupt och innehåller en ventil till en vattenledning, förtydligar NSVA i sitt pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.