Surfvågen i Mölle har blivit räddad av Länsstyrelsen i Skåne. Beslutet att förbjuda bryggbygget glädjer Skånes Vågsurfare. Foto: Max Riton

Nytt besked: Bygget av badbryggan i Mölle skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beslut från mark- och miljödomstolen i Växjö om förbud att börja renovera badbryggan i Mölle innan sakfrågan är avgjord. Det betyder att Höganäs kommunen nu väntar på besked om överklagan innan de påbörjar något arbete.

Turerna om badbryggan i Mölle har varit många och senast på påskafton samlades närmare 100 surfare från olika platser i landet för att visa Möllebor och andra hur viktig vågen är för surfarna.

Överklagade avslag

Länsstyrelsen har sagt nej till bygget men Höganäs kommun överklagade det avslaget till Mark- och miljödomstolen – och planerade att ändå börja bygget i mitten på april.

För att kommunen inte ska kunna inleda sitt arbete innan Mark- och miljödomstolen sagt sitt, skickade länsstyrelsen in ett yrkande till domstolen där de önskar att deras avslag till kommunen ska gälla tills det att domstolen fattat sitt slutgiltiga beslut.

Avgörs i domstol

Motiveringen är att undvika onödig påverkan på botten i Mölle, om domstolens beslut landar i att bryggan inte får ligga kvar.

Mark och miljödomstolen går nu på länsstyrelsens linje och säger att bygget inte får sättas igång innan sakfrågan är avgjord i domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.