Narkotikan på bilden är från ett tidigare beslag på Drottninghög. Foto: Polisen/Anna Karolina Eriksson/TT

Cannabisfynd i rabatt – ett av flera knarkbeslag i östra Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

I söndags hittade polisen ett halv kilo cannabis nedgrävt i en rabatt på Fredriksdal. Det är ett av flera beslag som gjorts sedan polisen utökat sin närvaro i området.

I april i fjol grep polisen ett tiotal unga män på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal i, vad polisen då beskrev som, den största insatsen i nordvästra Skåne någonsin.

Sedan dess har polisen utökat sin närvaro i stadsdelarna.

Bara de senaste veckorna har polisen gjort flera narkotikabeslag. I söndags hittades ett halvt kilo cannabis.

– Vi var ute och sökte med hund och fann narkotikan nedgrävd i en rabatt, säger Sven Holgersson, polischef i Helsingborg.

På vindar och källare

Det var bara ett i raden av fynd den senaste tiden.

– Tillsammans med fastighetsägare i området letar och hittar vi narkotika på vindar, i ventilationer och i källare. Det göms narkotika i hålor i trapporna, och vi hittar små gömmor.

Fynden beror till stor det på att allmänheten börjat tipsa och prata med polisen.

– Vi tolkar det som att våra områdespoliser har blivit kända av allmänheten och fått förtroende. För ett par år sedan ville vanligt folk inte berätta eller lägga sig i, säger Sven Holgersson.

– Jag tog själv en runda på Drottninghög när en äldre dam tog kontakt och berättade att det säljs narkotika på en specifik gata. Det hade inte hänt för några år sedan.

Inga misstänkta

Polisen har dock inte kunnat koppla några misstänkta till de senaste narkotikafynden.

– Beslagen är ändå viktiga. Det saboterar försäljningen och stryper inkomsterna för dem som säljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.