Nu pausar företaget Voi sina elsparkcyklar i Helsingborg och Malmö Foto: TT/Fredrik Sandberg

Coronaviruset stoppar elsparkcyklar i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad
Företaget Voi, som äger en stor del av elsparkcyklarna i Helsingborg och Malmö, pausar nu sin verksamhet. Coronaviruset har gjort att färre använder dem.

I Göteborg och Stockholm fortsätter uthyrningen av elsparkcyklar. Men i Helsingborg, Malmö och ytterligare några städer pausar Voi nu sin verksamhet. Coronasmittan har helt enkelt lett till att elsparkcyklarna inte används lika mycket.

– Vi har tvingats fatta detta tuffa beslut eftersom allmänheten på grund av Covid-19 arbetar hemifrån och undviker att besöka restauranger, teatrar, vänner och som konsekvens inte har lika stort behov av att åka, skriver kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson i ett pressmeddelande från Voi.

Tänker starta igen

Hon säger också att tanken är att det ska handla om en paus.
– Vi planerar att starta vår verksamhet i de pausade städerna igen så fort situationen tillåter det, skriver Kristina Hunter Nilsson.

Förutom Helsingborg och Malmö  påverkas även Västerås, Uppsala och Örebro av beslutet.

I Helsingborg hyr även företaget Lime ut elsparkcyklar. Även därifrån kommer samma besked.

– Vi stoppar uthyrningsverksamheten tills vidare på grund av coronaviruset. Det handlar inte minst om att stoppa smittan från att spridas när flera använder elsparkcyklarna efter varandra, säger en representant för företaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet