Cyklisten som blev påkörd dog av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som blev påkörd av en buss i Höganäs har avlidit. I dagsläget är det oklart hur olyckan har gått till.

Det var i fredags som en man i 45-årsåldern kördes på av en buss vid rondellen i korsningen mellan Storgatan och väg 111 i Höganäs.

Jim Maltesson, räddningsledare i Höganäs, kom till olycksplatsen på fredagseftermiddagen.

– Det är oerhört tragiskt. Ambulans och polis fanns på plats, för oss kom det att handla om att dirigera den intensiva trafiken, säger han.

I rondellen finns det ett övergångsställe. Om cyklisten har cyklat över det är inte klarlagt.

Behöver veta mer

I nuläget utreds olyckan under rubriceringarna vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Det är vanliga rubriceringar i inledningsskedet vid den här typen av olyckor. Utredningen får visa mer, säger Mikael Nilsson, förundersökningsledare på polisen.

Just nu vet inte polisen hur olycksförloppet har sett ut. Vittnen har hörts och busschauffören, som forfarande är chockad, ska höras igen. Nu vill polisen komma i kontakt med fler som har sett något i samband med olyckan.

– Ingen ska tänka att de har sett för lite av händelsen och därför låter bli att höra av sig. Vi vill komma i kontakt med alla för att reda ut hur det har gått till, säger Mikael Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.