För att hitta ett nytt sätt att nå sin publik testas nu möjligheten att arrangera danskvällar på distans. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Danspalatsets lösning i djupa krisen – dansa på distans

Publicerad

Nu arrangeras en dansbandsgala på distans i Grevieparken, mer än ett år efter att Grevieparkens senaste danskväll tog slut. På lördagen kan publiken dansa till livemusik för första gången på länge – även om det är på distans.

Restriktionerna har drabbat stora delar av Kultursverige väldigt hårt. Där ibland dansparkerna som haft svårt att anordna arrangemang med dansande publik.

Men nu provar Grevieparken ett nytt koncept – dansgala på distans.

– Publiken kan koppla upp sig mot vår livestream och dansa hemma. Om de inte har en partner tycker jag att de ändå ska passa på att lyssna på banden som kommer spela här på vår scen, säger Joakim Olsson Agerskov, evenemangsansvarig på Grevieparken.

I videon hör du om konceptet långsiktigt kan bli en ersättare för traditionella danskvällar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.