Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johanna Wagenius är verksamhetschef för obstrektik och gynekologi på Helsingborgs lasarett och en av verksamhetscheferna som skrev under brevet, se henne berätta varför i videon. Foto: TT/SVT

Därför kritiserade sjukhuscheferna renoveringen av lasarettet

Publicerad

I höstas protesterade 13 verksamhetschefer mot den pågående ombyggnaden av Helsingborgs lasarett. ”Bra och positivt” säger en av dem om beskedet om det troliga nya sjukhuset.

Renoveringen av Helsingborgs lasarett har pågått i flera år och i höstas kom beskedet att arbetet skulle fortgå i ytterligare runt 13 år.

Det blev droppen.

13 verksamhetschefer vid lasarettet skrev ett protestbrev till beslutsfattarna i Region Skåne. De skrev om den enorma utmaningar som byggarbetet innebar för vården och arbetsmiljön och varnade för konsekvenserna av ytterligare många år med buller och många evakueringar när avdelningar skulle renoveras.

– Både patienternas mående och medarbetarnas arbetsmiljö skulle påverkas negativt, säger Johanna Wagenius, verksamhetschef för obstrektik och gynekologi.

Helt nytt sjukhus på gång

Nu har beskedet kommit att det troligen byggs ett nytt sjukhus i Helsingborg. Därmed upphör renoveringen av gamla lasarettet så småningom..

– Det är bra och positivt både för patienterna och medarbetarna, säger Johanna Wagenius.

Hör henne berätta i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer