Foto: SVT

Därför svek Stig Andersson Alliansen

Uppdaterad
Publicerad

I veckan avgjordes frågan om Ängelholms styre fram till höstens val, med en kovändning från Stig Andersson som är politisk vilde i fullmäktige. Nu berättar han varför han till sist ställde sig i vägen för maktskiftet i kommunen.

På ett extrainsatt fullmäktige på onsdagskvällen ville Alliansen och Miljöpartiet byta ut det försvagade sittande styret. Till sin hjälp för att få nog många röster för en majoritetsväxling hade de bland annat Stig Andersson (-).

Redan i december skrev han under begäran om det extrainsatta fullmäktigemötet och en majoritetsväxling. Men på mötet släppte han bomben. Han tänkte inte längre ställa sig bakom förslaget och yrkade avslag.

– Jag funderade på vad det skulle innebära för mitt gamla parti, även om jag har lämnat dem så tycker jag inte illa om dem, säger den före detta Engelholmspartisten.

Missnöjd bemötandet

Men enligt honom handlar det också om att han inte är nöjd med bemötandet han fått i samarbetet med Alliansen och Miljöpartiet.

– Det är en känsla som jag fått där jag bland annat inte blivit inbjuden till förmöten innan sammanträden i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, säger Stig Andersson (-).

Något som Robin Holmberg (M) menar är helt naturligt.

– Stig Andersson har aldrig sökt medlemsskap i Moderaterna och det är lite svårt att delta i vårt interna arbete om man inte är medlem.

”Hade förhandlat färdigt”

Dessutom så uttrycker Stig Andersson (-) ett missnöje över diskussionerna om hur politiska poster skulle tillsättas vid ett eventuellt maktskifte.

– Oavsett vad jag sagt så känns det som att man sålt skinnet innan man skjutit björnen. Alla poster till andra politiker det hade man förhandlat färdigt inom Alliansen och Miljöpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.