Nada Edriss är fjorton år och hoppas på att lägret ska ge henne en kul vecka, möjlighet att träffa nya vänner och att inspireras till att bli mer självsäker. Foto: Julia Maric

De vill ge en boost till unga tjejer

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade Girl Power Boost Camp i Helsingborg. Ett inspirationsläger skapat av vännerna Charlotte Artman och Ebba Schollin med huvudsyftet att inspirera och skapa en bättre självkänsla hos unga tjejer.

Idén till lägret knäcktes i våras när Charlotte Artman och Ebba Schollin funderade över vad de skulle göra i sommar.

— Vi ville göra någonting annorlunda där vi kunde göra skillnad, säger Ebba Schollin.

—  När man själv var yngre hade man mycket frågor och funderingar och det är de funderingarna som vi vill göra mer klara, säger Charlotte Artman.

Se hela inslaget här: Jag kan bli vad som helst

Det var då som vännerna kom fram till ett nytt koncept där de viktigaste grundstenarna skulle vara att skapa gemenskap, inspirera och stärka unga tjejer.

— Syftet är att öka självkänslan, men även att träffa vänner och ha roligt. Det blir en förlängd arm av allt annat som redan finns i dag, fortsätter Charlotte Artman.

Fysiska och kreativa aktiviteter

Varje dag den här veckan kommer det att finnas ett särskilt tema och inbjudna inspirationstalare kommer att vara på plats för att dela med sig av egna erfarenheter. Det kommer att hållas aktiviteter, både fysiska och kreativa, för att tjejerna ska få en starkare självkänsla och uppleva gemenskap.

Charlotte Artman och Ebba Schollin är initiativtagarna till Girl Power Boost Camp i Helsingborg som anordnas i Helsingborg i veckan. Foto: Julia Maric

Fokus kommer bland annat ligga på vänskap, ökad självkänsla, jämställdhet, hälsa, kärlek och hur man beter sig mot varandra i verkligheten och på sociala medier.

Totalt 31 deltagare

En av deltagarna på boostcampet är fjortonåriga Nada Edriss.

— Jag såg en Facebook-sida om Girl Power och blev intresserad. Jag gillar att ta ansvar, jag gillar att träffa nya vänner och få nya erfarenheter och kände att det skulle inspirera mig, säger Nada Edriss.

Under måndagen har alla 31 deltagare varit i Helsingborgs Arena. Temat för dagen har varit drömmar och tjejerna har bland annat pysslat och haft olika lekar. Dessutom har de lyssnat på en inspirationstalare om hur man stärker sin självkänsla.

—  Självklart har man varit nervös men det känns jätteroligt. Man hör hur tjejerna börjar prata med varandra och träffar nya vänner, säger Charlotte Artman.

31 tjejer mellan 14 och 15 år deltar i lägret, där alla aktiviteter syftar till att stärka deltagarnas självkänsla. Foto: Julia Maric

Efter veckans slut hoppas Charlotte Artman och Ebba Schollin att tjejerna ska känna att allt är möjligt och känna glädje från den gångna veckan.

— De ska känna att de kan klara allt och göra precis vad de vill, säger Ebba Schollin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer