Dömd man skulle ”bita av ansiktet” på frivårdsinspektör

Uppdaterad
Publicerad

När mannen var klar med sina möten med en frivårdsinspektör skickade han ett mejl där han bland annat skrev att han skulle bita av hennes ansikte.

En frivårdsinspektör i Helsingborg fick en ny klient i våras. Det var en 28-årig man som dömts för misshandel, skadegörelse och narkotikabrott till skyddstillsyn.

Inspektören skulle planera 28-åringens skyddstillsyn och hade därför tre möten med honom.

När det sista mötet ägt rum fick hon ett mail från mannen. Han skrev bland annat:

”din aragonta fitta trodde du inte jag skulle läsa av dig du som leker så smart, du underskattade min intelligens din hora ! jag ska aldrig mer komma tillbaka får jag skit åker jag in kommer jag komma tillbaka o bita av dig ansiktet e du med i leken får du leken tåla din fule gamling hora”

Inspektören hade dessutom fått höra från 28-åringen att han ofta bar kniv och gillade att skjuta. Därför upplevde obehag och rädsla när hon fick mejlet, berättade hon för domstolen.

28-åringen erkände att han skrivit mejlet men förklarade att han hade haft en dålig dag och att han var sur på henne.

Tingsrätten dömde mannen till dagsböter på totalt 5.000 kronor. Rätten menade att hoten var allvarliga och delvis syftade till att underminera 28-åringens frivårdspåföljd, men hotet kom via mejl och inte i ett personlig möte vilket gör att det istället landade på böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.