En person hittades död på Eneborg i Helsingborg under måndagsmorgonen – här berättar Martin Nivö, yttre befäl, mer om händelsen. Foto: SVT/Stina Sandström

Man i 40-årsåldern hittad död Helsingborg – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har hittats avliden utomhus i Helsingborg och platsen är nu avspärrad. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord. 

Strax efter klockan nio på måndagsmorgonen anträffades en person livlös utomhus, i en innergård till en fastighet på Eneborg i Helsingborg.

Mannen hittades av en person på väg hem från jobbet och som larmade polis och ambulans. Men mannen dödförklarades vid ankomsten till sjukhuset.

– Mannen hade inga synliga skador men vi utreder händelsen som misstänkt mord. Det betyder inte att vi helt utesluter naturliga orsaker, säger yttre befäl Martin Nivö hos polisen.

Polisen uppgav på tisdagen att mannen har identifierats och de anhöriga är underrättade, men det är ännu oklart hur mannen dog. Kroppen ska obduceras och brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.