• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Felicia Sjöstrand är nöjd med EM-mästerskapet och satsar nu på att bli uttagen för att tävla på VM i Italien nästa år. Foto: Privat

Drillhoppet Felicia höll i staven under hela EM

Uppdaterad
Publicerad

Skånska drillhoppet Felicia Sjöstrand, 16, tappade inte staven en enda gång under EM i sportdrill i Frankrike och noterades för sitt säsongsbästa resultat.

SVT träffade Felicia Sjöstrand, från Bjuv/Helsingborg drillsportförening, strax före avresan till EM för ett par veckor sedan.

Då var hon sjuk med feber – men bara dagar senare klev hon in på mästerskapet i Frankrike och svarade för säsongens bästa insats.

Nöjd med insatsen

– Det känns väldigt bra. Mitt mål var jag skulle nolla båda mina program (inte tappa staven, reds anm) och få en bättre placering och poäng än sist. Allt gick vägen, så jag är jättenöjd, säger Feilica.

Mästerskapen startar med ett obligatoriskt moment, och poängen där avgör hur den tävlande placerar sig inför det andra momentet – det fria programmet.

Felicia svarade för två starka program och avslutade tävlingen på plats 23 av 35 tävlande. Precis utanför semifinalsgränsen.

– De 20 bästa fick mötas i semifinal, så hon var var bara tre platser ifrån ett avancemang, säger Ann Sörensen, Felicias tränare.

Trots den blygsamma placeringen är Felicias insats en framgång för Sverige i mästerskapssammanhang.

En bit från toppen

Konkurrensen är hård internationellt och Sverige ligger en bra bit efter de främsta nationerna inom drillsporten. Frankrike tog hem samtliga medaljer i juniorklassen.

– Vi är jättenöjda, en superinsats, säger Ann Sörensen.

I videon kan du se när Felicia tränade på sitt fria program inför avresan till EM.

De skånska drillarna placerade sig så här:

Freestyle junior Women

Felicia Sjöstrand (Bjuv/Helsingborg) 23:a

Erica Sassler (Staffanstorp) 35:a

Freestyle senior Women

Hanna Persson (Helsingborg drumcorps) 29:a

Sara Persson (Helsingborg drumcorps) 30:a

Senior Pair

Hanna Persson/Eddie Englid (Helsingborg drumcorpa) 7:a

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.