Nu får familjerna kompensation av Helsingborgs stad för den förlorade semestern. Foto: Arkivbild

Dubbelbokning ledde till mardrömsstart på sommarläger

Uppdaterad
Publicerad

Efter en dubbelbokning av en lägerstuga av Fritid Helsingborg tvingades de 50 familjevännerna från olika delar av Skåne att bo i en för liten stuga på en helt annan plats, då stugan de bokat redan var bebodd.

När de anlände till platsen de skulle bo på i Skånes Fagerhult möttes de av ett större sällskap på 16 personer som också bokat stugan samma period, skriver Helsingborgs Dagblad.

Efter att man konstaterat att Fritid Helsingborg av misstag råkat dubbelboka sällskapen fick tjänstemän från kommunen skjutsa de tio barnfamiljerna till en annan lägerplats mellan Billesholm och Stenestad.

Valde att avsluta semestern

Christel Hermansson som var en av de perosner som fick åka till den andra stugan valde att avsluta semestern i förtid på grund av omständigheterna.

– Det blev väldigt tråkigt väder idag [söndag] och stället där vi fick bo på rymde inte alla personer inomhus samtidigt. Så länge det var fint väder var det inga problem men stället var inte anpassat för så många, säger hon till Helsingborgs Dagblad.

Blir kompenserade

I fredags meddelade Mahmoud El-Ramid som enhetschef på Fritid Helsingborg att en dubbelbokning hade skett och familjerna som drabbats kommer att kompenseras för sin förlorade helg.

Christel Hermansson berättar att de nu är garanterade att få tillbringa midsommarhelgen i lägerstugan i Skånes Fagerhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.