Foto: André Tajti

Flera olyckor i Skåne – Trafikverket varnar för dimma

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen kolliderade två lastbilar på E6 i höjd med Landskrona och vägen stängdes av. Flera andra olyckor har inträffat under morgonen och Trafikverket uppmanar trafikanter att vara försiktiga i dimman.

Larmet om olyckan i höjd med Landskrona kom in halv nio på onsdagsmorgonen. Enligt initiala uppgifter ska två lastbilar ha kolliderat på E6, i norrgående riktning mellan Landskronas norra och södra trafikplats och en person ska ha förts till sjukhus.

I samband med detta ska även flera bilar ha kolliderat i södergående riktning vid samma plats.

– Det är lite kaotiskt där ute nu. Vägen är helt avstängd och jag har fått rapporter om att folk vänder sina bilar och kör mot trafiken, säger Mats Strer, räddningstjänsten Syd.

Totaltstopp i trafiken

Polis, räddningstjänst och ambulans är larmade till platsen men om fler skadats i olyckorna är i nuläget oklart.

– Det är åtta ambulanser och fyra kårer från räddningstjänsten på plats, säger Mats Strer.

Vägen är avstängd i båda riktningarna och enligt Trafikverket finns det i nuläget ingen prognos för när vägen kan öppnas igen.

Foto: André Tajti

Ytterligare lastbilsolycka

Lite senare på morgonen inträffade även en trafikolycka vid Häljarp söder om Landskrona vid golfbanan där ett antal bilar och en lastbil ska vara inblandad.

En person ska vara förd till sjukhus men ska enligt räddningstjänsten inte vara allvarligt skadad.

Vid 11.40 meddelade Trafikverket att E6 återigen är öppen för trafik i norrgående riktning men att det kommer vara köer och begränsad framkomlighet en tid framöver.

Under eftermiddagen öppnade även vägen i  södergående riktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.