I stort sett varenda mutter som sålts i järnhandeln har räknats för hand för att säkerställa att lagersaldot stämmer. Nu har Peter Holmer snart räknat klart. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Efter 99 år i familjens ägo – järnaffären i Perstorp läggs ner

Publicerad

Efter nästan hundra år i familjens ägo lägger järnhandeln i Perstorp ner. Eftersom det inte finns någon som har viljan att driva handeln vidare kommer Perstorp stå utan järnhandel från oktober.

Tre generationer har drivit järnhandeln och nu är det bara några månader kvar innan järnhandeln stänger portarna efter 99 år i samma familj.

I videon får du se den gamla lagermöbeln där det än idag går att göra fynd.

– Den värsta känslan var när jag inte skulle fylla på lagret. Att ställa om i hjärnan att, du ska inte handla hem mer utan du ska tömma det som finns. Den känslan var väldigt jobbig, säger Peter Holmer som drivit järnhandeln som en gång köptes av hans farfar.

För de som vill ha tillgång till järnhandel efter siste september blir det till att söka sig utanför Perstorp centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.