Efter broraset på Gustavsborgsvägen gjordes en inspektion av en liknande vägbro på Bruksgatan och då upptäcktes brister – här berättar Linus Åhlén, chef på tekniska kontoret i Perstorp mer om detta. Foto: SVT/Stina Sandström

Ytterligare en bro avstängd på grund av brister

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en bro har stängts av i Perstorp efter att brister konstaterats i konstruktionen. Inspektion gjordes förra veckan efter att en annan liknande vägbro rasat i samma område.

Förra veckan rasade en vägbro på Gustavsborgsgatan som går över Ybbarpsån. Efter detta gjordes en inspektion av en liknande bro på Bruksgatan och då upptäcktes brister.

– Vi hade en planerad inspektion med dykning som vi fick avbryta med tanke på raset på Gustavsborgsvägen men vi tog fram en annan metod att vi skickade en kamera genom kulverteringen på Bruksvägen och kunde konstatera brister i den också. Det är främst korrision i de stålkulverteringar, säger Linus Åhlén, chef på tekniska kontoret i Perstorp.

Trafiken leds om

Bron är nu avstängd och trafiken till och från Färingtofta och Riseberga om via Ljungbyherd. Transporter till Perstorps industrpark leds om via vakten.

Vad broraset på Gustavsborgstatan beror på håller fortfarande på att undersökas.

– Det är mycket allvarligt och det ska inte få hända. Vi söker dokumentation från åren tillbaka för att utreda och se var det har brustit någonstans men vi har inte det framme i dagsläget, säger Linus Åhlén.

Hör chefen Linus Åhlén berätta mer om broproblemen i kommunen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.