Studenterna på fordonsprogrammet vid Rönnowska skolan har äntligen gått i mål efter en pandemipräglad gymansietid. Foto: SVT/Minna Korsgren

Efter en halv gymnasietid på distans – i dag firade studenterna målgången

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en gymnasietid som i hög grad präglats av pandemin. Men i dag visste glädjen inga gränser när Helsingborgs studenter firade sin nyvunna frihet.

Nästan tre terminer på distans – de ungdomar som tar studenten i dag har inte haft en gymnasietid som liknat något annat.

Det har varit kämpigt, konstaterar Malin Däumichen, som studerat naturbruk/natursjukvård och nu ska söka jobb som natursjukvårdare.

– Det har svårt att få gjort vissa saker. Mycket av min utbildning består av praktik, och den har vi inte fått gjort. Men det har gått bra i alla fall, säger hon.

”Stolt idag”

Många studenter har liknande upplevelser.

– Särskilt proven har varit svåra. Men jag har gjort mitt bästa och jag är stolt idag, säger Erik Gachi som gått fordonsprogrammet.

Han är en av många nybakade studenter som SVT mötte utanför Rönnowska-skolan och på Stortorget under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.