Över 200 medlemmar fanns vid det återupptagna mötet. Foto: Privat/Arkiv

Efter kaosmötet – Bois har fått en ny styrelse

Publicerad

Förra årsmötet avbröts innan det ens hann börja. Men på måndagen lyckades Landskrona Bois slutligen välja en ny styrelse, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Det har varit turbulent i Landskrona Bois den senast tiden.

Nyligen stormade det rejält kring styrelseledamoten och storsponsorn Peter Condrup som bytte en fodran på klubben på 200.000 kronor mot 250 medlemskort som skulle gå till hans anställda. Det fick en del supportrar att gå i taket och menade att han försökte köpa röster inför årsmötet.

Två styrelsealternativ

Det har under en tid riktats kritik från vissa supportrar mot styrelsen. Inför årsmötet har därför frågan varit vem som ska styra i klubben. Det har stått mellan två styrelsealternativ – den då sittande styrelsen och ett utmanande förslag med advokaten Urban Jansson som ordförande.

När årsmöte sedan skulle hållas förra veckan blev det extremt rörigt och alla fick gå hem med oavslutat ärende. Mötet hann knappt börja innan man fick ställa in för att det fanns för många medlemmar på plats. Över 200 medlemmar hade kommit till mötet, men lokalen hade ett maxtak på 200.

Styrelsen kastade in handduken

Efter kaoset vid det första mötet och kritiken valde styrelsen, som var valberedningens förslag, att kasta in handduken i helgen och avgå.

När så årsmötet återupptogs på måndagen ringlade köerna in till lokalerna. På plats fanns över 200 medlemmar. Och kvar återstod endast ett förslag till styrelse. Därmed blev det Urban Jansson som till slut valdes till ordförande, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer