En högspänningsledningsstolpe kördes ner av en lastbil på onsdagskvällen. Chauffören fick föras till sjukhus. Foto: Anders Magnusson

Efter lastbilskraschen som slog ut elen – Chauffören misstänkt för vårdslöshet i trafik

Uppdaterad
Publicerad

Föraren till den lastbil som krockade med en elstolpe är misstänkt för vårdslöshet i trafik, det skriver HD.se. Krocken orsakade omfattande elavbrott runt 17 000 hushåll drabbades av ett strömavbrott, varav merparten i Höganäs kommun.

Olyckan inträffade strax efter halv nio på kvällen den 6 juni. På väg 107 mellan Åstorp och Strövelstorp körde lastbilen av någon anledning in i en kraftstolpe som välte av smällen, enligt tidningen.

– Misstanken innebär att han ska ha brustit i väsentlig mån i omsorg och varsamhet. Men utredningen får påvisa om så är fallet, säger Yvonne Waltercrantz på trafikpolisen i Helsingborg till HD.se.

Föraren blev enligt polisen lindrigt skadad vid olyckan. Men ska ha varit vaken och talbar när polis och räddningstjänst kom till platsen. Han ska även ha blåst för ett utandningsprov som visade att han inte var påverkad av alkohol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åstorp

Mer i ämnet