En mängd skott avlossades på Bryggargatan. Den nu avlidne mannen hittades svårt skadad i sin bil. Foto: Mikael Nilsson / SVT

Efter mordet på småbarnspappa i Landskrona – polisen utreder gängkopplingar

Uppdaterad
Publicerad

Det var en småbarnspappa i 35-årsåldern som sköts till döds i Landskrona under tisdagskvällen. Ännu har ingen misstänkt gärningsman gripits.

Den döde mannen satt 2005 häktad misstänkt för en skjutning på Bryggargatan i Landskrona. Han friades från anklagelserna och fick året efter ett skadestånd för tiden han suttit häktad.

Vid 18-tiden på  tisdagskvällen sköts han till döds på öster i Landskrona på samma gata. Där bodde han med sin familj. Mannen hittades i sin bil men om han verkligen sköts där eller tagit sin tillflykt dit är oklart.

Flera skott hade avlossats och det fanns skottskador på både mannens bil och flera fordon intill. Samtliga bilar har beslagtagits av polisen.

– Vi hittade mängder av tomhylsor på platsen, säger Jonas Berg.

En del av helheten

Händelsen för 15 år sedan och tisdagens mord kan ha ett samband.

– Det är en omständighet som finns med i den helhet som vi försöker samla in, säger Jonas Berg, biträdande lokalpolischef i Landskrona.

En annan del av den helheten är om det finns ett samband mellan mordet och gängkriminaliteten i Landskrona.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Han dömdes för tio år sedan till fängelse för vapenbrott och olaga hot.

När SVT Nyheter Helsingborg besökte Bryggargatan på onsdagen var många människor samlade där mordet skedde. Stämningen var upprörd.

Finns risk för hämnd

– Vi finns på plats hela dagen för att skapa trygghet och ge anhöriga och andra en chans att prata med oss, säger Jonas Berg.

Ser du en risk för att det blir hämndaktioner efter mannens död?

– Om mordet har med kriminellla att göra finns det risk för sådana. Det tar vi också höjd för nu, säger Jonas Berg.

De senaste åren har det varit flera sprängningar och skjutningar i Landskrona. Men det är fyra år sedan någon senast sköts till döds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.