Efter storbranden i tennishallen – klart att den byggs upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen brann IS Götas tennishall ner till grunden. Men nu får klubben låna ett tält i Höganäs. Det är också klart att den nerbrunna hallen ska byggas upp igen.

Kullabygdens tennissällskap i Höganäs höll till i ett idrottstält medan deras nya tennishall byggdes intill. Nu har den nya hallen tagits i besittning och tältet blev tomt.

Tills nu.

För en vecka sedan brann Helsingborgsklubben IS Götas tennishall ner till grunden och drygt 500 spelare blev hemlösa. Nu har klubben fått låna tältet i Höganäs, åtminstone fram till årsskiftet. Vad som händer sedan är inte klart.

Götas hall byggs upp igen

– Det är ett stort dilemma för oss. Har vi ingenstans att spela så går vi miste om mycket pengar i form av träningsavgifter och medlemsavgifter, säger klubbchefen Adrian Prpic.

Nu är det också klart att IS Götas egen hall ska byggas upp igen. Alla detaljer är inte avslutade.

– Vi diskuterar med försäkringsbolaget. Och vi diskuterar också att bygga hallen större än den gamla, säger Adrian Prpic.

I videon ovan berättar IS Götas tränare Peter Johnson hur träningen ska bli i tältet i Höganäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.