Två personer har nu begärts häktade efter storbråket i Helsingborg i måndags. Foto: Jan Emanuelsson

Misstänkta för inblandning i storbråket häktas

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som tidigare i veckan anhölls misstänkta för mordförsök respektive grov misshandel efter måndagkvällens storbråk i Helsingborg har nu häktats. Det beslutade Helsingborgs tingsrätt på fredagseftermiddagen.

Fem personer fick föras till sjukhus efter att det uppstått ett storbråk på Gåsebäck i Helsingborg strax efter 20-tiden på måndagkvällen.

– Samtliga fem har stick- eller skärskador. En av dem har eventuellt en skottskada, sa polisens presstalesperson Evelina Olsson efter händelsen.

Två män, den ena i 40-årsåldern och den andra i 50-årsåldern, anhölls i veckan misstänka för grov misshandel respektive mordförsök. På torsdagen begärde åklagaren att de ska häktas.

– Det är de två som vi har konkreta uppgifter på i den initiala utredningen, det är det som gör att de sitter anhållna, säger polisens utredningsledare Mattias Hedberg.

På fredagseftermiddagen ställdes männen, var för sig, inför en häktningsdomare som beslutade att de ska sitta fortsatt inlåsta medan utredningen fortgår.

Oklart vad som låg bakom bråket

Än så länge vet polisen inte vad som föranledde bråket, trots många förhör.

– Min uppfattning är att folk är ganska villiga att prata med oss men det spretar lite, säger Mattias Hedberg.

– Att få någon samstämmighet i uppgifter från vittnen, målsägare och misstänkta tar lite tid i och med att det är så många inblandade.

Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att delges misstanke i ärendet.

– Men det är för tidigt att säga i nuläget. Vi har fokuserat på att jobba med de två vi har frihetsberövade.

Hör polisen berätta om storbråket i Helsingborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen tror inte att det är kriminella gäng som är inblandade i storbråket i Helsingborg som inträffade under måndagen - hör mer här. Foto: SVT/Stina Sandström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer