Den 29 augusti sköts en man i benet utanför Mariakyrkan i Helsingborg. Skjutningen ägde rum en lördagsnatt i krogvimlet. Foto: Jan Emanuelsson / LocalEyes

En häktad misstänkt för mordförsöket vid Mariakyrkan

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för bland annat försök till mord och grovt vapenbrott efter att en man sköts i benet vid Mariakyrkan i Helsingborg i augusti.

Mannen greps och anhölls i måndags på en ort i Småland. På grund av händelser som inträffade i samband med gripandet misstänks mannen även för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt våld mot tjänsteman.

Det var på natten till den 29 augusti som en man i 35-årsåldern sköts i benet i nattklubbsvimlet kring Mariakyrkan i centrala Helsingborg. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Känd hos polisen

Misstankarna mot den nu häktade mannen ska ha uppstått tidigt. Han är känd hos polisen och hos åklagarkammaren sedan tidigare.

– Det är resultatet av de tidigaste utredningsåtgärderna, säger vice chefsåklagare Thomas Elofsson.

Har ni någon teori om motivet?

– Vi har en möjlig motivbild så vi famlar inte i blindo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.