Linnea Snäll är sångare i bandet Glidslem och är chockad över The Tivolis konkursbesked. Foto: Firas Razak

”En scen som betyder jättemycket”

The Tivoli är viktig för unga musiker, som punkbandet Glidslem från Helsingborg. ”Jag är i chock” säger sångaren efter konkursbeskedet.

Linnea Snäll, sångare i punkbandet Glidslem, möter oss vid The Tivoli.

Vi går in till den stora scenen där många kända band mött publiken. Inte minst band med Helsingborgsanknytning som The Sounds och Bob Hund.

Scen för nya band

Men det har också varit en plats för unga, oprövade band och artister, framför allt genom talangtävlingen Popkorn. Det var där som Linnea Snäll och Glidslem debuterade.

– Första gången vi spelade här var det jättestort. Tänk att vi liksom delade scen och loge med stora artister som har varit här, säger hon.

Sedan dess har det blivit fler spelningar på någon av The Tivolis scener.

En chock

– The Tivoli har betytt jättemycket för oss musiker, det är den bästa och viktigaste livescenen och en av de få som finns kvar i Helsingborg. Det har varit den scen som stod pall, säger Linnea Snäll.

Beskedet om konkursen kom oväntat.

–Jag blev ganska chockad, jag trodde inte att det skulle gå så här långt. Det är så tråkigt, jag vill inte riktigt tro på det.

Hur skulle musiklivet bli utan The Tivoli?

– Tomt, säger Linnea Snäll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer