Polisen kommer att förhöra personen som befann sig i lägenheten när den döde mannen hittades. Foto: Minna Korsgren / SVT

Man hittad död i Höganäs – utreds som mord eller dråp

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i en lägenhet i Höganäs vid femtiden på tisdagsmorgonen. Polisen misstänkte inledningsvis mord och grep en person som senare anhölls. Personen släpptes på Kristi himmelsfärdsdagen efter att misstankarna försvagats.

På tisdagsförmiddagen var polisen på plats vid bostaden i centrala Höganäs för att göra en teknisk undersökning, de tog även kontakt med grannar.

Person släppt

Åklagare Cecilia Bengtsson berättade då att utredningen var i ett kritiskt läge. Under tisdagen hölls förhör med den anhållne personen men på Kristi himmelsfärdsdagen släpptes personen.

– Personen släpptes nu på förmiddagen. Misstankarna har försvagats och utifrån det ser vi inte skäl att hålla personen frihetsberövad längre, säger åklagare Cecilia Bengtsson, på torsdagen.

”Fortsatt misstänkt”

Enligt åklagaren är den rättsmedicinska undersökningen nu klar och dödsorsaken klarlagd. Hon vill dock inte gå in på några detaljer.

– Vi utreder ärendet som fortsatt misstänkt mord eller dråp, säger Cecilia Bengtsson till SVT Nyheter Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.