En person hittad avliden i vattnet utanför Landskrona Foto: André Tajti /Topnews.se

En person hittad avliden i vattnet utanför Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick larm klockan 10.33 på lördagen om en befarad drunkning. En avliden person hittades i vattnet utanför Landskrona.

Räddningstjänst och polis var under förmiddagen på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona. Det var en förbipasserande som larmade SOS alarm efter att ha påträffat en kropp i vattnet.

– Vi vet ingenting om omständigheterna eller om det är en man eller kvinna, sa Torbjörn Krokström, inre befäl, räddningstjänsten syd under lördagsförmiddagen.

Polisen hade spärrat av ett stort område på land vid Lundåkrabukten, där även tekniker jobbade fram till kvällen då avspärrningarna hävdes. Polisen kunde bekräfta att det rörde sig om en konstaterad människokropp, men inte om det var en man eller kvinna.

Misstänker ni något brott?

– Vi hanterar det här som ett dödsfall just nu eftersom vi inte vet vad det är för kropp, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Kommer att stämma av mot försvunna personer

Polisen kommer att stämma av mot försvunna personer i ett senare skede.

– Men det kan vi göra först när vi har en identitet, säger Evelina Olsson.

Kroppen har förts till rättsmedicin för fortsatta undersökningar. Enligt polisen kan det ta lång tid innan man kan gå ut med en identitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.