Poliser arbetar innanför avspärrningarna efter fredagskvällens skottlossning på Rönnebergsgatan i Landskrona. Foto: Johan Nilsson/TT

En person skadad efter skottlossning i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man skadades vid en skottlossning i Landskrona under fredagskvällen och är förd till sjukhus. Strax efter hittades en stickskadad man. Båda händelserna rubriceras som mordförsök.

Det var strax innan klockan 20 som polisen fick in flera samtal om höga smällar från Rönnebergsgatan i Landskrona.

– Den skadade personen har befunnit sig i eller i anslutning till en personbil vid skottlossningen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Den skottskadade 20-årige mannen är förd med ambulans till sjukhus och har enligt Region Skåne lindriga skador. Polisen har spärrat av flera platser i utredningssyfte.

– Vi undersöker nu flera platser i närområdet kring platsen, säger Rickard Lundqvist.

Det finns olika uppgifter om hur en eller flera gärningspersoner lämnat brottsplatsen, antingen springande eller med motorcykel.

– Patruller på plats samlar nu in information från vittnen för att få en klarare bild om vad som hänt, säger Rickard Lundqvist.

Även en stickskadad man funnen

Strax därefter påträffades en stickskadad man i Silvergården, som ligger ungefär en kilometer från där skottlossningen skedde.

Även den här mannen är i 20-årsåldern och är förd till sjukhus. Enligt Region Skåne har han allvarliga skador.

Ingen misstänkt eller gripen

Polisen hade på lördagseftermiddagen ännu inte gripit någon för något av brotten.

– Vi har ingen frihetsberövad i något av fallen. Utredningen fortsätter och vi kommer under eftermiddagen och kvällen att ha patruller i Landskrona för att samla in tips, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Både skjutningen och stickskadan rubriceras i nuläget som försök till mord.

– Det är för tidigt att säga om de båda brotten har något samband, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.