En man är allvarligt skadad efter skottlossning i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Man död efter skottlossning i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter att ha hittats skottskadad på Bryggargatan i Landskrona strax efter klockan 18 på tisdagskvällen.

Polis larmades till Bryggargatan, som är ett bostadsområde, klockan 18.22 under tisdagskvällen.

– Vi får in ett samtal om att en man hittats skottskadad, och får samtidigt in samtal från allmänheten som hört höga smällar, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

– Ingen är gripen i nuläget, och vi har stora resurser på platsen som nu är avspärrad. Polisen kommer att göra en kriminalteknisk undersökning under kvällen, säger Rickard Lundqvist.

Allvarligt skadad

Framme på platsen hittar polisen en skottskadad man som fördes till universitetssjukhuset i Lund med ambulans, senare på kvällen meddelade polisen att han avlidit av sina skador. Enligt Region Skåne var mannen i 35-årsåldern.

Flera bilar blev träffade av skott på platsen. Foto: Mikael Nilsson / SVT

– Polisen önskar hjälp med alla typer av iakttagelser eller tips om det som har hänt, både strax innan, under och efter händelsen. Om man har sett något som kan ha med det här att göra så ska man inte tveka på att höra av sig, säger Rickard Lundqvist.

Polisen har spärrat av akuten i Lund för att säkerställa att sjukvårdens verksamhet kan bedrivas utan störningar. Sjuka och skadade personer som uppsöker eller kommer till akuten är inte berörda av avspärrningen, meddelar polisen på sin hemsida.

Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.