Maktväxling i stadshuset röstades igenom i kommunstyrelsen. Foto: Richard Nilsson/TT

Ett steg närmare maktskifte i Ängelholm

Publicerad

Socialdemokraterna kan få lämna ifrån sig makten till den borgerliga alliansen i Ängelholm. Det står klart efter kommunstyrelsens extra sammanträde på onsdagskvällen.

Kommunstyrelsens ledamöter beslöt med röstsiffrorna åtta ja, sex nej och en ledlagd röst att säga ja till en maktväxling i Ängelholm.

Bakgrunden är att Moderaterna, Centern, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och fyra kommunfullmäktigeledamöter, som lämnat sina partier, har lämnat in en avsiktförklaring om att styra Ängelholm i samverkan under återstoden av mandatperioden. De har tillsammans 26 av 51 mandat i kommunfullmäktige.

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut. Nästa sammanträde är på torsdag 18 januari. Om förslaget går igenom även där blir det Alliansen som tar över styret av Ängelholm fram till valet i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.