Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Helsingborg har träffat en ung man som sålt droger i Bjuv. Mannen på bilden är en skådespelare. Foto: Nellie Erberth och Erik Ragnar Danielsson

Ex-kriminell i Bjuv: “Antingen är det fängelse eller döden”

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste åren har försäljning och bruk av narkotika legat på en förhöjd nivå i Bjuv, enligt kommunen själv och polisen. SVT Nyheter Helsingborg har träffat en ung man som sålt droger i kommunen och han berättar hur det gick till när han blev kriminell.

Vi träffar den ex-kriminella mannen i Bjuv, där han växt upp och gått i skolan. Han vill att vi berättar hans historia anonymt, eftersom han är rädd för att han eller hans familj ska bli hotade annars.

– Allt började i högstadiet, där jag såg folk med fina kläder och sånt. Då drogs jag in till att sälja, säger han.

Hör den ex-kriminella mannen berätta i klippet ovan.

Började som springpojke

Enligt den ex-kriminella började han som springpojke, något som är vanligt i kriminella kretsar.

– Majoriteten börjar som springpojke. Jag hittade någon äldre som jag jobbade åt, han visade mig vad cannabis och kokain var, vilka mått man säljer och priserna. Då lärde jag mig grunderna, säger han.

I dag har den ex-kriminella mannen vi träffat tagit sig ur den gängkriminella kretsen, men menar att det inte är lätt att ta sig ur – och att han har haft tur som har lyckats.

– Det var bara för pengarnas skull, jag har alltid haft en dröm om att bli rik. Men om jag hade kunnat gå tillbaka i tiden så hade jag inte gjort likadant. Det är svårt att komma loss, antingen hamnar man i fängelse eller så dör man, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotika i Bjuv

Mer i ämnet