Polisen har rubricerat ärendet som skadegörelse efter att ett föremål detonerade utanför entrén till ett stödboende. Foto: Julia Maric

Explosion i Helsingborg natten till söndag

Uppdaterad
Publicerad

En detonation inträffade natten till söndag på Planteringen i Helsingborg. Vad som exploderat är okänt. På adressen finns ett stödboende och polisen har rubricerat händelsen som skadegörelse.

Det var vid halvtiotiden på lördagskvällen som larmet kom till polisen. Ett föremål hade exploderat utanför en entré vid Planteringen. När en patrull kom till platsen kunde man se att delar av en entrédörr skadats. Polisen spårade med hund, men ingen förövare kunde hittas.

På adressen bedriver socialförvaltningen ett stödboende där flera personer är boende. Det finns just nu ingen känd hotbild. Explosionen bedömdes inte som så allvarlig att bombtekniker behövdes på platsen. Polisen rubricerade det hela som allmänfarlig ödeläggelse men ändrade senare till skadegörelse.

Enligt Jessica Nordenvall, verksamhetschef för vuxenverksamheten i Helsingborg, finns det ingen oro på boendet, varken bland boende eller personal efter händelsen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.