Fyrverkerier exploderade i i en trappuppgång på Gröna gång Foto: Mikael Nilsson

Explosion i trapphus i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En så kallad fyrverkeritårta brändes av i ett trapphus på Gröna gång i Landskrona under natten till tisdagen. Ingen skadades, men trapphuset rökfylldes.

Larmet kom till SOS Alarm strax före klockan tre om att en explosion inträffat i ett flerfamiljshus. När räddningstjänsten kom till Gröna gång kunde man konstatera att det rörde sig om kraftiga fyrverkerier som avfyrats inne i trapphuset.

Förutom att hela trapphuset rökfylldes så blev det bara mindre materiella skador. Händelsen rubriceras som ofredande och skadegörelse.

Brand i förskola

Tidigare under kvällen fick Räddningstjänsten rycka ut till en brand på förskolan Svarvaren på Fröjdenborgsgatan i Landskrona. Någon hade satt eld på en barnvagn intill fasaden. Branden upptäcktes av två personer som passerade och som också började släcka elden i väntan på Räddningstjänsten. Enligt polisen som var det troligtvis deras insats som gjorde att branden inte spred sig vidare till själva förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.