En detonation inträffade utanför en villa i Helsingborg natten till söndagen. De materiella skadorna beskrivs som begränsade – två fönsterrutor – och polisen klassar det hela som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Jan Emanuelsson

Kraftig smällare exploderade vid villa i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen exploderade två bangers utanför en villa i Helsingborg. Explosionen orsakade skador på huset men ingen person kom till skada.

– Den tekniska undersökningen visar att det var någon form av kraftigare smällare, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Villan ligger på Ramlösagården i Helsingborg och larmet kom 02.40. Den som bor i huset var hemma, när det skedde.

Sprängningar i Helsingborg

– Vi har hört honom och han säger att det inte finns någon hotbild mot honom, säger Marcus Andersson.

Polisen konstaterade att någonting exploderat på altanen utanför villan. Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Krossade fönsterrutor

De materiella skadorna beskrivs som begränsade – två fönsterrutor – och polisen rubricerar det hela som grov skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål.

Ingen person uppges ha kommit till skada.

– Den som sett någon person eller fordon som passerat platsen i samband med detonationen får gärna höra av sig till polisen, säger Marcus Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningar i Helsingborg

Mer i ämnet