Explosionen i trappuppgången var kraftig. Foto: TT/Johan Nilsson

Explosion i trappuppgång i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i en trappuppgång på Brunnsbäcksgatan i Helsingborg under natten mot tisdagen. Vittnen säger att smällen var mycket hög. Fönster skakade och många rutor gick också sönder.

Larmet kom till polisen vid 2-tiden på natten.

– Jag satt och kollade i mobilen när jag hörde hör det small, det lät jättehögt, säger ett vittne som bor i närheten.

– Jag har varit i Irak och aldrig hört en så hög smäll som denna. Min sjuårige son sprang i min famn för han var så rädd, han gråter fortfarande. Jag har bott här i 15 år och aldrig hört något liknande. Mina fönster skakade.

”Lampa välte omkull”

Ett annat vittne berättar också om en mycket hög smäll.

– Jag kollade på tv när det small så högt att katter och hundar flög upp och min tunga lampa välte omkull. Jag trodde det smällde längre bort så när jag gick ut så blev jag paff över att det bara var tre-fyra hus bort.

– Det är någon form av sprängning. En port har demolerats och ett flertal fönsterrutor har krossats. Det är mycket glassplitter, säger Conny Strömberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Polis på plats efter sprängningen. Foto: TT/Johan Nilsson

Ingen människa ska ha kommit till skada. Nationella bombgruppen har skickats till platsen. Polisen har spärrat av och kommer under dagen att genomföra dörrknackning i området.

Det finns ingen misstänkt till dådet.

– Nej, och det är ingen hotbild vad vi vet i nuläget. Men vi har både inre och yttre spaning i gång för att se varför man har sprängt där.

Polisen kommer att finnas på plats under dagen för att samla in information och skapa trygghet.

– Det finns säkert en hel del oro bland de boende. Känner man sig orolig får man gärna kontakta oss, säger Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.