Johan Ljunggren och Frida Mårtensson, på semestern i Thailand, innan de fick reda på att deras bilar stulits och tjuvar gjort inbrott i deras hem. Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Familjen åkte på semester – bilar stals och huset rensades

Uppdaterad
Publicerad

Smycken och bilar. Till och med barnens skor stals. Totalt kan familjen ha förlorat saker till ett värde av en miljon kronor.

En vän till Johan Ljunggren ringde på nyårsafton. Vännen berättade att bilarna inte stod kvar framför huset i Klippan.

– Jag var övertygad om att han skämtade. Men sedan visade han via ett videosamtal, säger Johan Ljunggren.

Tre bilar hade stulits. Och i telefonen fick Johan Ljunggren och hans sambo Frida Mårtensson så småningom se hur tjuvar hade gått igenom huset.

– Allt av värde har stulits, billigare föremål har lämnats kvar, säger Frida Mårtensson.

”Är ovanligt”

Polisen har varit på platsen och genomfört en teknisk undersökning. I nuläget har man inte hittat några spår som för utredningen vidare.

– Tjuvarna har kunnat arbeta ostört i huset, sen att bilnycklar hittas i huset och att en dyr bil tas är ett återkommande scenario vid bilstölder, ofta ligger nycklarna i hallen och är lätta att hitta. Men att tre bilar stjäls på det här sättet är ovanligt. Om de här bilarna inte redan har lämnat landet så skulle jag tippa på att de är på väg att göra det, säger Håkan Claesson, utredningsansvarig på polisen.

Stal av barnen

Inte heller barnens rum har skonats. Det TV-spel som deras femåring fick i födelsedagspresent har stulits.

– Men det har varit värst för vår största pojke. Han är helt förtvivlad, av barnen så är det väl han som förstår det som har hänt fullt ut, säger Johan Ljunggren.  

Frida Mårtensson berättar att tjuvarna varit mer varsamma i de rum med insyn utifrån vägen. Skymda rum har tjuvarna ”vänt upp och ner på”. Paret tror att de har blivit bestulna på saker för 500 000 kronor-1 miljon kronor.

– De har till och med stulit barnens kläder. Dels nya, men även använda skor, säger Frida Mårtensson.

Ärvda smycken

Sedan barnsben har Frida Mårtensson fått ett silverbestick vid varje födelsedag. Hela den uppsättningen är borta.

– Och smycken – som vi ärvt av familjemedlemmar som inte längre finns med oss – har stulits, säger Johan Ljunggren.

Men det han har svårast att förstå är att hårddiskar som förmodligen bara kan säljas för några hundralappar stals. Innehållet är dock väldigt värdefullt för familjen.

– På dem finns bilderna på barnen, ända sedan de föddes. Det känns värst, säger Johan Ljunggren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Johan Ljunggren och Frida Mårtensson, på semestern i Thailand, innan de fick reda på att deras bilar stulits och tjuvar gjort inbrott i deras hem. Foto: Privat
En av de tre bilar som stals från familjens uppfart. Foto: Privat