Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dennis Sörensen, 27 år, och Sofie Linder, 29 år, förlorade sina jobb nästan samtidigt vintern 2017/2018. Sedan dess har tvåbarnsfamiljen haft mycket kärv ekonomi. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Mamman om bidragsberoendet: ”Jag har skämts”

Publicerad
Under tre år har antalet personer som levt på försörjningsstöd ökat i Helsingborg. Samma period har familjen Sörensen-Linder kämpat för att klara sig på egen hand och inte på stadens bidrag – men inte alltid lyckats.

Både Dennis Sörensen och Sofie Linder förlorade inom loppet av några månader sina jobb samtidigt som de väntade sitt första barn.

Sedan 2017 har familjen, till och från, tvingats leva på försörjningsstöd. Just nu har Dennis Sörensen lyckats få ett timvikariat och familjen klarar sig själv.

Under tre år har både antalet personer med försörjningsstöd och kostnaderna ökat i Helsingborg. Ansvarig politiker menar att det är en ödesfråga att hejda utvecklingen.

Titta på klippet ovan för att höra Dennis Sörensen och Sofie Linder berätta om sina erfarenheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer