Här ser vi hur mannen under hot tvingas ta ut pengar ur en bankomat i centrala Helsingborg. Foto: Polisens förundersökning

Fejkad dejt ledde till kidnappning och stulen lyxbil

Uppdaterad
Publicerad

Den drabbade mannen skulle möta upp en dejt han haft kontakt med via en app, men istället möttes han upp av de tre gärningsmän som tvingade in honom i en taxi och sedan under hot fick honom att ta ut pengar vid olika bankomater i Helsingborg.

Det var den tionde augusti i år som brotten genomfördes. Dejtingkontot var fejkat. Den drabbade mannen tvingades runt i taxi på turné genom Helsingborg för att försöka ta ut kontanter. Totalt stal gärningsmännen 15 000 kronor under natten.

När mannen på grund av inbyggda bankspärrar inte kunde ta ut mer kontanter tvingade gärningsmännen honom att ta sig hem, där de under knivhot stal både tv, högtalare, alkohol och en dammsugare.

Spårades med gps – greps i hundkoja

Till slut stal de även mannens elbil till ett värde av 700 000 kronor. Men det blev även gärningsmännens fall.

För bilen var spårbar och brottsoffret larmade polisen direkt efter att gärningsmännen lämnat honom i hans hus. Mannen kunde själv se hur bilen parkerades vid en kyrka i Fleninge.

Väl på plats kunde poliserna gripa en av gärningsmännen ute på en åker, de två övriga gömde sig i en hundkoja i närheten.

Två av männen är myndiga och döms till två års fängelse för olaga frihetsberövande och rån. En av dem döms till ungdomsvård för medhjälp till dessa brott.

Natten slutade i en hundkoja för två av gärningsmännen. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.