Emma Gray Munthe Foto: TT/Arkiv

Filmfestivalen i Båstad ställs in efter schism

Publicerad

Lilla filmfestivalen i Båstad ställs in. Bakgrunden är att arrangören inte har lyckats komma överens bions arrendator.

Lilla filmfestivalen i Båstad startades för 20 år sedan av filmaren Bo Widerberg. Det har sedan dess varit en av nordvästskånes mest uppmärksammade kulturaktiviteter sommartid.

I år skulle den ha hållits mellan den 2 och 6 augusti men blir nu alltså inte av. Bakgrunden är en schism mellan Föreningen Film i Båstad och Biografteatern Fågel Blå AB som arrenderar Scala Bio av Båstads kommun.

– Våra konstnärliga ambitioner och möjligheter att genomföra festivalen har skjutits i sank, skriver  festivalens konstnärliga ledare Emma Gray Munthe i ett känslosamt pressmeddelande. Vår förhoppning och förväntan är att Båstads kommun med kraft ställer sig bakom Lilla Filmfestivalen när de omförhandlar hyreskontraktet för Scala Bio – och att vi kan komma tillbaka i full sving 2018.

Sedan 1997 har Bo Widerberg-stipendiet till en filmare delats ut på festivalen. Bland pristagarna återfinns bland andra Gabriella Pichler, Lucas Moodysson och Stefan Jarl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer