Foto: SVT

Fler jobb bakom ökad sysselsättning

Publicerad

Både antalet jobb och sysselsättningen har ökat i Helsingborg. Trots det ligger kommunen fortfarande en bra bit under rikssnittet.

Den senaste statistiken från SCB visar att det blivit knappt 2000 fler jobb i Helsingborg mellan 2015 och 2016. Något som gjort att även sysselsättningen ökat till den högsta nivån sedan 2008.

– Vi har haft en långsiktig strategi på att locka företag och främja företagsamheten, säger arbetsmarknadsutskottets ordförande Anna Jähnke(M).

Men trots den ökningen så ligger Helsingborg fortfarande en bit under rikssnittet på drygt 78 procent. Dessutom så menar Anna Jähnke(M) att det finns risk för ett bakslag på grund av den stora befolkningsökningen.

– Den absolut största utmaningen är att få alla nyanlända helsingborgare i arbete, därför är det viktigt att vi tidigt får kontakt med dem och att vi tillsammans med det lokala näringslivet ser till att de får rätt kompetens för att komma ut i arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer