Explosionerna har inträffat utanför två flerbostadshus. Foto: Mikael Nilsson

Två explosioner i Helsingborg – polisen söker personer på moped

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mellan onsdagen och torsdagen inträffade två explosioner med kort mellanrum i Helsingborg. Polisen söker nu vittnen till händelserna – bland annat ska en moped ha iakttagits vid platserna.

– Vid 03.30 fick vi ett flertal samtal om en kraftig detonation i Helsingborg, och strax därefter fick vi samtal om ytterligare en explosion. Vi har bekräftat explosioner på två platser utomhus vid två fastigheter, säger Henrik Hagström vid polisen.

Explosionerna har inträffat utanför två flerbostadshus, på Ragnvallagatan i östra Helsingborg respektive Albrogatan i södra Helsingborg. Bombtekniker och vanliga tekniker har skickats till platserna. I nuläget jobbar polisen inte utifrån att explosionerna är sammanlänkade.

Sprängningar i Helsingborg
Polisens tekniker arbetar på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Ingen människa ska ha kommit till skada, däremot har det uppstått skador på byggnaderna. Bland annat har fönsterrutor gått sönder.

– Vi är på plats och arbetar för fullt, säger Hagström strax efter klockan 05.

Vittne: Hörde en moped

Under morgonen var båda platserna fortsatt avspärrade i väntan på nationella bombskyddet.

Senare under förmiddagen gick polisen ut med att en moped har setts i närheten av brottsplatserna. Ett vittne säger också till SVT att han strax före explosionen i östra Helsingborg hörde en moped åka från platsen.

– Strax efter small det, säger han.

TV: SVT:s reporter Mikael Nilsson på plats vid ett av de drabbade husen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningar i Helsingborg

Mer i ämnet