Rögles Nils Höglander under SHL mellan Rögle och Färjestad. Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Försenat Färjestad slog Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Klockan hann ticka iväg en bra bit mot midnatt innan Färjestad fick fira segern, 3–2 efter straffar, borta mot Rögle. Färjestads chartrade flygplan från Karlstad till Ängelholm var försenat och därför senarelades kvällens matchstart med två timmar.

Klockan 19 på tisdagskvällen skulle det ha varit nedsläpp i Lindab Arena. Så blev det inte. Karlstadslagets chartrade plan fick problem och man tvingades hitta ett ersättningsplan. Först klockan 21 kunde matchen starta. Rögle skriver på sin hemsida att för att en match ska flyttas till ett annat datum krävs att förseningen är längre än två timmar.

Matchen i Lindab Arena blev två timmar försenad efter att Karlstadslagets chartrade plan fick problem. Foto: Bildbyrån

De på läktaren som ändå orkade hålla sig vakna fick se hemmalaget gå mot segern under ordinarie tid, efter att 17-åriga Nils Höglander hade styrt in sitt första SHL-mål i karriären, till 2–1, i mittenperioden.

– Jag såg inte att den gick in från början, men när jag såg det blev jag glad så klart. Jag har haft några lägen tidigare som jag skulle ha kunnat göra mål på, men det var skönt att det blev i dag, säger Nils Höglander till C More.

Mållös förlängning

Skärpan i spelet blev allt sämre ju längre kvällen led, men Färjestad lyckades ändå skaka fram en kvittering när finländaren Tomi Sallinen tryckte in 2–2 i slutet av tredje perioden.

Efter en mållös förlängning gick Färjestad vinnande ur striden efter att Daniel Viksten satte den avgörande straffen. Men den stora matchhjälten var antagligen målvakten Markus Svensson, som efter att ha missat flera matcher på grund av skada, stod för en handfull högklassiga räddningar.

– Det var jätteskönt att vinna här i dag, säger Markus Svensson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.